• harmonie-header

Fieneke Tapken-Hoesen

 

fieneke kleur mei 2016 2 550x500 

Al meer dan 30 jaar werk ik als bibliothecaris/mediathecaris bij verschillende werkgevers. En al enkele jaren dacht ik: ‘ik wil iets anders gaan doen’. Maar wat ik wilde gaan doen werd mij maar niet helder, tot ik op een moment in de zomer van 2011 een ingeving kreeg, dat ik iets met kleur wilde gaan doen. Wat, was mij toen nog niet duidelijk en van Aura-Soma had ik nog nooit gehoord.

Ik wist inmiddels dat ik iets met kleuren wilde gaan doen. Omdat ik weinig tot niets wist over kleuren besloot ik als een soort introductie de schriftelijke cursus ‘Kleurentherapie’ van het CIVAS te doen.

Ik besloot te gaan zoeken op het internet en kwam als eerste uit bij Aura-Soma. Op het eerste gezicht leek mij het toen nogal ‘zweverig’. Daarom besloot ik een consult te nemen om te ervaren wat een kleurenconsult inhoudt en dat was nogal een ervaring........

colormodeToch besloot ik ook iets ‘aards’ te gaan doen met kleuren, en wel kleurconsulent kleding. Ik kwam na enig zoeken en wikken en wegen terecht bij het systeem ColorMode, ontwikkeld door Frans de Vries. ColorMode is inmiddels overgenomen door Hilda Corpier www.kledingenkleur.nl uit Assen. Ik was en ben aangenaam verrast dat zij de weg van Frans de Vries blijft volgen en bekend is met Aura-Soma. Frans de Vries - inmiddels de 70 gepasseerd- richt(te) zich voor een belangrijk deel op ColorCode. www.colormode.nl. www.colorcode.nl ColorCode houdt zich bezig met de helende werking van kleuren. Frans de Vries schreef de inhoud van de map ‘Helen en spelen met kleuren’. Sinds november 2011 mag ik mij kleurconsulent kleding volgens het systeem ColorMode noemen.

aurasomaIk heb bewust gekozen voor Brigitte Sütmuller als mijn docente Aura-Soma www.lightbow.nl. De keuze voor Brigitte had voornamelijk te maken met haar authenticiteit, haar manier van doorgeven van Aura-Soma, zoals Vicky Wall (de grondlegster van Aura-Soma) het heeft bedoeld. Want dat is wat ik wil, helen met kleuren……………….of dit nu op een speelse manier of op een therapeutische manier is.

Zelf werk ik ook met de producten van Aura-Soma : de balansoliën, de pomanders , de quintessences…. enz. De producten werken op een heel subtiele manier. Het resultaat is dat Ik merk, dat ik steeds dichter bij mezelf kom.

Inderdaad Aura-Soma is een niet-inmengende, zelf-selectieve methode om te komen tot het bewust worden van jezelf, je gaven en talenten. Het geeft grote inzicht in jezelf, als je je ervoor wilt openen.

Een zacht, subtiel bewustwordingsproces.

Je bent de kleuren die je kiest……………

Fieneke