• harmonie-header

Kleurentolk


Je bent de kleuren die je kiest

Het AURA-SOMA® systeem biedt je een manier om inzicht te krijgen in jezelf. Je talenten, kwaliteiten maar ook blokkades.

Aura-Soma is een holistische therapie, gericht op het helen van lichaam, ziel en geest en maakt gebruik van de harmoniserende werking van alle kleuren van de regenboog.

De Aura-Soma Equilibrium (=balans) oliën

Er zijn ruim 100 flesjes met verschillende kleurencombinaties.

Uit de flesjes kies je vier flesjes die je het meeste aanspreken. Deze (kleuren)keuze geeft een dieper inzicht in je fysieke, emotionele en mentale welzijn.

De Aura

De aura is het energieveld dat alle levende wezens omringt, de uitstraling van energie. Het energieveld rond het lichaam (het fijnstoffelijke lichaam) is meestal niet zomaar zichtbaar met de ogen. Bij de meeste mensen strekt de aura zich uit vlak rond het lichaam tussen de 30 en 150 cm vanaf het lichaam. De aura bestaat uit verschillende lagen (7), die verbonden zijn met de chakra’s en organen.

De kleuren van de aura’s veranderen constant. Stress, trauma’s en emotionele pijn kunnen worden waargenomen in de aura, lang voordat ze zich uiten als ziekten in het fysieke lichaam. Kleurentherapie kan de blokkades in de energiestroom opheffen.

Niet alleen veranderen de kleuren van de aura voortdurend van samenstelling en kwaliteit, het algemene kleurenprogramma van de aura verandert gedurende ons leven:

  • Baby : pasteltinten
  • Oudere kinderen : geel en goud
  • Tieners : oranje en rood (energie)
  • Volwassen : blauw en groen. Het rood is diep-roze geworden (liefde)

De betekenis van kleuren in het AURA-SOMA® systeem

B006 ROOD/ROOD
Energie fles: Enthousiasme en liefde voor het leven.
Rood: Energie/kracht, ontwaken, concentratie, acceptatie, gronden, liefde en kracht. Kunstenaar in het NEEN zeggen.

Je bent gepassioneerd en je hebt moed en power. Je bent iemand die actie onderneemt, er vurig voor gaat. Je hebt de vaardigheid anderen te helpen ontwaken. Je bent een echt oppepper. Je weet wanneer je ‘nee’ en ‘stop’ moet zeggen. Je gaat voor de winst, je gaat voor goud. Je kunt hartstochtelijk zijn, snel en helder. Je kunt anderen stimuleren en aansporen om met je mee te gaan. Je bent een redder en je gelooft in zelfbehoud.

B087 LICHT KORAAL/LICHT KORAAL
Liefde en Wijsheid: In staat zijn jezelf voorbij het spiegelbeeld te zien. De wijsheid der liefde.                        

Je vindt het ‘met elkaar samenwerken’ belangrijker dan het strijden tegen elkaar (bijvoorbeeld in een wedstrijd). Je beoefent compassie/mededogen in plaats van competitie; daarbij behoud je wel je onafhankelijkheid. Je bent vaardig om anderen in staat te stellen om te zien hoe zijn bij projecten betrokken kunnen zijn. Koraal heeft met liefde en wijsheid te maken. Je helpt jezelf en anderen in situaties waarin oude trauma’s een rol spelen. Je durft je kwetsbaar op te stellen en je herkent de kwetsbaarheid van de ander.

B026 ORANJE/ORANJE
Etherische Rescue; Humpty Dumpty: Heling van de tijdlijn. Helpt ons om discrepanties dichter bij elkaar te brengen en balans in synchroniciteit te vinden.
Oranje : Gelukzaligheid, inzicht, balans, onafhankelijkheid.

Je bent optimistisch en je denkt positief. Je houdt van (zinvolle veranderingen). Je krijgt dingen voor elkaar waar anderen falen, want je bent heel opbouwend. Je houdt van gezelligheid. Je hebt de vaardigheid om anderen bij te staan met het doorstaan, overwinnen en absorberen van een schokkende ervaring. Je hebt de moed om consequenties onder ogen te zien. Je hebt een diep inzicht en je helpt anderen om inzicht binnen in zichzelf te vinden. Je weet wat echte vreugde is en je deelt die graag met anderen.

B041 GOUD/GOUD
De Wijsheid fles; El Dorado: Goud : Gezonde eigenwaarde, WETEN, helder oordeel.

Je hebt de vaardigheid om een gevoel van vreugde bij anderen te brengen. Je beschikt over humor en je bent een vrolijk, zonnig mens – een winnaar. Je bent een leraar met de vaardigheid om anderen met hun innerlijke leraar in contact te brengen. Goud hoort bij onze zonnevlecht, de plek van onze eigenwaarde. Je weet anderen te waarderen en je laat hen in hun waarde.

B042 GEEL/GEEL
Oogst: Zelfbewustzijn, vreugde, blijheid, gelukzaligheid, en intellectueel ontwaken. Zelfbegrip.
Geel : plezier, rijke gedachtewereld, logica.

Je bent een blij mens en je hebt humor. Je weet om te gaan met onzekerheden, angst en vrees en je helpt anderen die daarmee worstelen. Je hebt de vaardigheid om vreugde te vinden in zelfbegrip en in het begrijpen van anderen. Je bent een geboren leraar en je houdt ervan om kennis over te dragen. Je hebt de gave om onzekerheden te overstijgen. Je kunt begrip opbrengen voor jezelf en voor anderen. Je weer de dingen mentaal helder te krijgen.

B091 OLIJF GROEN/OLIJF GROEN
Vrouwelijk Leiderschap vanuit het hart: Liefde heelt alles. Hoop, vanuit het vertrouwen dat alles zal zijn zoals het bedoeld was.
Olijfgroen : vrouwelijk leiderschap, doorzetter.

Je bent een intuïtieve leraar met natuurlijke autoriteit. Je hebt de vaardigheid om naar je innerlijke stem te luisteren. Zo kun je anderen helpen om in contact te komen met hun intuïtie. Je brengt en je geeft hoop. Je weet jezelf en anderen aan te moedigen – vanuit verbittering terug naar de zoete kant van het leven.

B010 GROEN/GROEN
“Ga en omarm een boom”: Wat je zaait/plant zal je oogsten
Groen : Hartekracht! Overzicht en onderscheidingsvermogen.

Met groen breng je balans tussen ja en nee. Groen brengt harmonie. Je hebt de vaardigheid om de waarheid te spreken en te horen. Je bent een ruimtegever. Je geeft anderen de ruimte die zij nodig hebben en tegelijkertijd ben je je bewust van de grenzen. Je hebt een gevoel voor helderheid van richting. Je bent trouw aan je eigen weg. Je hebt de vaardigheid om anderen te ondersteunen bij het begrijpen van het pad naar hun hart.

B043 TURQUOISE/TURKOOIS
Creativiteit: Creatieve communicatie vanuit de gevoelskant van het wezen.
Turkoois: communiceert vanuit het hart, creativiteit.

Je bent heel creatief. Soms vind je revolutionaire oplossingen – mogelijk via moderne communicatiemiddelen en nieuwe technologieën. Je zorgt goed voor jezelf en je deelt graag met anderen. Je helpt hen om in aanraking te komen met wat zij echt voelen. Je bent vaardig om je gevoel te verwoorden en om vanuit je hart te communiceren.

B002 BLAUW/BLAUW
Vrede fles: Vredevolle communicatie die eerder door ons dan van ons komt. Voedende energie. Vanzelfsprekende, natuurlijke autoriteit.
Blauw : vertrouwen, vrede, macht (positief), JA. Niet gemakkelijk NEE kunnen zeggen.

Je houdt van vreedzame communicatie. Je benadert de dingen langzaam, rustig en integer. Je begrijpt wat ware overgave inhoudt en je hebt de vaardigheid om dit aan anderen door te geven. Je bent loyaal. Blauw is de kleur van contemplatie/beschouwing. Je bent discreet en een ambassadeur van vrede. Je hebt de vaardigheid om anderen te inspireren/op te beuren door aandacht en energie te besteden aan het vinden van een oplossing.

B096 KONINGSBLAUW/KONINGSBLAUW
Aartsengel Raphaël: Geeft de creatieve mogelijkheid van conceptie vorm. Helderheid in relatie tot de hogere functies van de geest.
Koningsblauw : intuïtie, sensibiliteit. Diep inzicht.

Je bent een idealist – dapper en onverschrokken. Je bent bereid om naar je intuïtie te luisteren en je bent een goede planner, vaardig in het structuren. Je gebruikt je onderscheidingsvermogen om dat wat door wil komen door te laten komen. Je laat je inspireren en je inspireert anderen. Je hebt de vaardigheid om helder te zien, want je hebt een zesde zintuig.

B016 VIOLET/VIOLET
De violette mantel: Ontwaken van het ware zelf en dienstbaarheid. Complete revaluatie.
Violet/paars : perfectie, spiritualiteit.

Je hebt een sterke intuïtie en je houdt van perfectie. Je bent in staat dienstbaarheid te laten zien door er een voorbeeld van te zijn. Je bent een katalysator – iemand die voor vernieuwing gaat. Waar je ook bent vindt verandering en vernieuwing plaats- zowel binnen als buiten. Je hebt de vaardigheid om hogere principes en kennis te delen. ‘You’ve got spirit’!. Violet is de kleur van heling en genezing. Je bent graag betrokken bij alles wat daarmee te maken heeft.

B067 MAGENTA/MAGENTA
Liefde van Boven: Liefde in de kleine dingen. God in de kleine dingen herkennen
Magenta : liefde voor kleine dingen, ZORG, dienstbaarheid.

Mensen voelen zich goed in jouw nabijheid. Je schenkt liefdevolle zorg ook aan kleine dingen. Je vent in staat om aandacht in alles te brengen wat je doet. Ook ben je een geboren scheidsrechter. Je weet vaak wat anderen voelen of denken; een emotionele uitbarsting van de ander brengt je niet meteen van de wijs. Je kracht is dat je de dingen neemt zoals ze zijn.

B081 ROZE/ROZE
Onvoorwaardelijke Liefde: Medelevend, zorgzaamheid en warmte. De behoefte aan en uitdrukking van liefde.

Je schenkt genegenheid en diepe zorg. Je bent een goede luisteraar. Roze luistert naar alle zintuigen, zodat de ander zich werkelijk gehoord voelt. Jouw troost vindt waardering. Met roze bereik je op een milde manier jouw doelen. In jouw nabijheid kan woede niet existeren. Je hebt de vaardigheid om liefde en mededogen in iedere situatie te brengen. Je ziet hoe belangrijk het is dat we onszelf accepteren zoals we zijn. En je hebt de vaardigheid om anderen daarbij te ondersteunen.

B054 HELDER/HELDER
Serapis Bey: Een begrip voor lijden. De kracht en zuivering van het licht.
Helder : wit weerkaatst al het licht en zit in alle pastelkleuren: duidelijkheid en begrip, cruciale besluiten.

Je hebt de vaardigheid om anderen in het juiste licht te zetten, zodat zij zich werkelijk gezien voelen zoals ze zijn. Je schijnt licht op situaties zodat ze helder kunnen worden gezien. Zo komt aan het licht wat onwaar is. Je begrijpt de natuur en de oorzaken van lijden. Wit is gelijkwaardigheid en het bewustzijn ervan.

B100 HELDER/DIEP MAGENTA
Aartsengel Metatron: Schijnt licht in de schaduw. Een nieuwe dageraad voor de innerlijke werelden.
Diep magenta : bevat al het licht (alleen onderin aanwezig) : mededogen. Vernieuwing.

Je bent onbaatzuchtig, geestelijk creatief, een visionair. Je spoort anderen aan, al werk je het liefst zelfstandig. Je bent inventief, vol inspiratie. Je kunt leiding geven en nemen. Je verlangt naar volmaaktheid in alle dingen.

Diep purper magenta is een reddingskleur. Alle flessen met deze kleur zijn zogenaamde reddingsflessen.